DenizBank’tan “Birlikte Geleceğe” Sergisi

Haber: Eylül AŞKIN

DenizBank’ın sanata verdiği önem ve değerle ortaya çıkan “Birlikte Geleceğe” isimli karma sergi, farklı disiplinlerdeki eserleriyle, Türkiye’de gerçekleşen yarışma sergilerinde yer almış genç sanatçıları bir araya getiriyor. Seçki, seçilen sanatçıların gelişim yolculuklarının benzer dönemlerinde bulunmaları sebebiyle, birlikte ilerlemenin ve beraberliğin gücünü de ön plana çıkarıyor. Küratörlüğünü Deha Çun‘un üstlendiği sergi, koleksiyonerlere de gelecek vaat eden sanatçılar ile tanışma imkanı sağlıyor.

DenizKültür, ülkemizin dört bir yanından seçilen, eğitimlerini sürdüren ya da yeni tamamlamış olan 45 genç sanatçıyı Galeri Deniz’de misafir ediyor. Tekniklerinde Türkiye’nin çağdaş sanat yolculuğunda yeni ufuklar açabilecek gücü barındıran 80 eser bu karma sergide bulunuyor. Nicelik olarak soyutlama ve somutlama işlerin çoğunlukta olduğu gözlenirken, alan kurgusunda ise eserlerin rahat izlenmesinin hedeflenmiş olduğu ve tematik bir okuma olanağının izleyiciyle paylaşılmakta olduğu görülüyor.

Engin Konuklu, Emre Dursun Yılmaz, Ferhat Sapmaz, Beyza Toprakçı, Selma Koç gibi
sanatçıların eserlerinin yanında, Caner Kemahlıoğlu da “Distopik Dünyasının Metaforlarından” isimli
bir eseri ile sergide yer alıyor.

Article Tags:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
SERGİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...