Müzikli Söyleşiler İzmir’de 1000 Çocukla Buluştu

EÇEV’in ev sahipliğini üstlendiği ve Yeşim Mançe’nin organize ettiği Müzikli Söyleşiler programı, “100. Yıl Cumhuriyet Özel” formatıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sahne desteği ile 27 Kasım 2023 tarihinde İzmir Ahmed Adnan Saygun Gösteri Merkezi’nde sahne aldı. Yorglass ve Çittur markalarının sponsorluğunda gerçekleşen programda, Çamlaraltı Koleji, İzmir Özel Türk Koleji, Özel İzmir SEV İlkokulu çocuklarından oluşan 100 kişilik çocuk korosu, cumhuriyet marşlarını coşkuyla söyleyerek cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinliklerine damgayı vurdu. 1000 çocuğumuzun katılım sağladığı programda klasik müzik, Türk bestekarları ve cumhuriyet temaları çocuklarımız ile paylaşıldı.

Müzikli Söyleşiler projesi, 2015 yılından bugüne 29 ilde 400’ün üzerinde gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında 37 bin çocuğa ulaşarak, benzer projeler arasında “en fazla çocuğa ulaşan proje” ünvanıyla dünya rekoruna imza attı. Klasik müzik ve Türk bestekarlarımızı, çocuklarımıza tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçlayan eğitim odaklı kültür sanat projesi, çocuklarımıza ulaşmaya devam ediyor.

Müzikli Söyleşiler projesinin kurucusu Ozan Çoban; “2015 yılından beri çocuklarımızın yaşamlarına katkı sağlayabilmek adına hep birlikte yollara düştük. Bugüne kadar yurt genelinde 29 ilde 37 Bin çocuğumuza ulaştık.Elbette böyle büyük dokunuşları, aynı yöne bakan çok değerli beyinlerin bir araya gelmesi ile sağladık. Projenin ilk gününden beri inancını ve desteğini esirgemeyen değerli dostum Yeşim Mançe,27 Kasım günü İzmir Adnan Saygun Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte bizimle olan değerli dostum, soprano Özge Acar, tenor Atilla Durmuş, perküsyonist ve vurmalı çalgılar sanatçısı Bora Kavrulmuş, Andımız ve Gençliğe Hitabe seslendirmesiyle Börçehan Dündaralp, sponsorlarımız Yorglass ve Çittur, bize ev sahipliği yapan Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) yönetimi ve Sayın Şule Bilir, Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gencer, İzmir SEV ilkokulu, İzmir Özel Türk Koleji, sahne desteği ile katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ve tabi ki titiz ve özverili çalışmaları ile Cumhuriyetimizin 100. Yılında, çocuk korosunu kuran ve çalıştıran, 100 çocuğumuza sahne üzerinde unutamayacakları bir coşku yaşatan değerli müzik öğretmenlerimiz, İlknur Demirden, Şebnem Çetinkaya, Özge Akınönder başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim. Daha güzel bir dünya için el ele yürümeye devam edeceğiz.” dedi. 

Article Tags:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Müzik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...