Erdoğan Paksoy’un Eseri #NFTNYC’de Sergilenecek

Haber: Eylül AŞKIN (Click here for English: https://artsandseptember.blogspot.com/2024/01/celebrity-followed-artist-erdogan-paksoy.html )

2018 yılından beri Amerika’da düzenlenen, her yıl sektörün önde gelen isimlerini, yazılımcılarını ve sanatçılarını bünyesinde toplayarak dijital sanat alanında ortak eserler ve değerler üretme çabasındaki insanları bir araya getiren, dijital sanat ve NFT (non-fungible token) dünyasındaki en önemli etkinliklerden biri olan NFTNYC‘nin bu seneki sanatçı konuklarından biri de Türk ressam Erdoğan Paksoy olacak.

2024 yılında yapılacak etkinliğin, bu sene başvuru oranında gerçekleşen ciddi artışla birlikte, önceki yıllara kıyasla daha büyük ve etkileyici olacağı öngörülüyor. 4300’den fazla sanatçının başvurduğu etkinlikte Erdoğan Paksoy da dört binden fazla kişiyi geride bırakarak, “Geleceği Fark Edip Atılan Çığlık” isimli eseriyle seçilen sanatçılar arasındaki yerini aldı. 2021 yılından beri NFT ile de ilgilenen sanatçı mutluluğunu, “Bu benim için büyük bir onur.” cümlesiyle ifade ederken, etkinlikte yer alacak eseriyle alakalı ise şunları söyledi:

“Eserimde geleneksel sanat ve dijital sanatın izleri bulunmaktadır. Tuval üzerine yağlı boya yaptığım esere dijital ortamda müdahalelerde bulunarak yeniden yorumladım. Çevresel sorunlara dikkat çekmek amacıyla yaptığım bu eserde, izleyicilere distopik bir evren sunmaktayım. Günümüz dünyasının gerçeklikleri, giderek artan çevresel sorunlar ve doğa kirliliği sanatın gücünü kullanarak ifade edilmeyi bekliyor. İşte bu bağlamda, “Geleceği Fark Edip Atılan Çığlık” adlı distopik eserimle bu sorunlara dikkat çekmeyi ve izleyicileri düşündürmeyi amaçlıyorum.”

Ünlülerin takibindeki ressam Erdoğan Paksoy‘un “Geleceği Fark Edip Atılan Çığlık” isimli eseri, New York’ta düzenlenen #NFTNYC2024 kapsamında sergilenecek ve izleyicilerle buluşacak. #NFTNYC2024 etkinliği, sanatseverlere dijital sanatın evrimini keşfetme ve benzersiz eserlerle etkileşime geçme fırsatı sunacak.

#NFTNYC2024, 3-5 Nisan 2024 tarihlerinde North Javits, Hudson Yards / New York ‘da Artist Village Gallery’de gerçekleşecek.

Article Tags:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
SERGİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...