Can Kuzgun: “Benim işim insan.”

Röportaj: Eylül Aşkın

Bugünkü konuğumuz oyuncu, yazar ve Sense Dergisi kurucusu sevgili Can Kuzgun.

  1. Nasıl bir çocuktunuz? Oyunculuğa olan merakınız nasıl başladı?
  • Sanırım 9 yaşındaydım. Diğer insanların yaptığı işleri görünce oyunculuğun ve şarkı söylemenin daha keyifli işler olduğunu düşündüm. Daha stressiz ve eğlenceli. Yaşamı seven biri olduğum için eğleneceğim bir iş olacağını düşünüp, oyuncu olmaya karar verdim.

2. İlk oyunculuk deneyiminizi ne zaman ve nasıl edindiniz, neler hissettiniz?

  • Veysel müzikalinde Aşık Veysel‘i oynayarak. Evet, eğlenebileceğim bir işti ve motivasyonu yüksek.

3. İlk defa 13 yaşında başrol oynadınız. Fakat sonrasında bir yandan oyunculuk kariyerinizi inşaetmeye devam ederken, bir yandan da Peyzaj ve Reklamcılık ön lisans ve lisans programlarını bitirdiğinizi görüyoruz. Peyzaj veya reklamcılık üzerine de bir çalışma hayatınız oldu mu? Ya da neydi sizi bu alanlarda eğitim almaya iten motivasyon?

  • Ailemin üniversite okumamda ısrarcı olmaları. Eğitim sistemini aslında yorucu ve köleliğe yakın buldum. Bu yüzden bu alanlarda hiç çalışmadım. Sadece başka bir şehire gitmek, insan tanımak benim için tecrübeydi. Sonuç olarak benim işim insan.

4. Bir röportajınızda okuduğuma göre sanırım pandemi döneminde de Otizm Eğitmenliği eğitimi almışsınız. Bir dönem bu alanda çalıştığınızı da okuduğumu hatırlıyorum. Biraz bu tecrübenizden bahseder misiniz? Aldığınız bütün çok yönlü eğitimleri ele alırsak bu çok yönlülüğün oyunculuk kariyerinize ne şekilde etki ettiğini düşünüyorsunuz?

  • Evet, otizm psikoloji içeren bir işdir. Tiyatrolar kapandığında evde oturmak yerine ki o dönem eve kapalıydık, psikolojiye yönelik bir iş yapmak istedim. Hareket halinde olmak istedim.

5. 2022 yılı itibarıyla köşe yazarlığı ile başlayan bir yazarlık serüveniniz de var. Hatta 2023 yılında yayınladığınız iki adet kitabınız da mevcut. Biraz da yazmaya karar verdiğiniz o andan ve kitaplarınızın konularından bahsetmek isterim.

  • Yaşam Sevgisi kitabım ağaçlar güzel, bulutlar pembe, kuşlar uçuyor diyen bir kitap değil. Ters köşe yaparak kafa yapını değiştirirsen eğer, yaşamayı seversin diyen bir kitap. Nar kitabım ise yaşadığımız dünyaya kendini ait hissetmeyen Can’ın kendine yeni bir dünya kurmasını anlatıyor. Daha bağımsız bir dünya…

6. Gerek edebiyat, gerek oyunculuk alanında ilham aldığınız, etkilendiğiniz isimler kimler?

  • Edebiyat alanında Yeşim Değer, tiyatro alanında ise Dilruba Saatçi ve Dilek Türker diyebilirim.

7. 2023 yılında kurduğunuz Sense Dergisi ile dergicilik sektörüne de atıldınız. Bu kadar genç bir yaşta, bu kadar girişimci bir ruha sahip olmanızı, cesaretinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Hep bu kadar cesur muydunuz?

  • Evet. Cesaret ediyorum ve deniyorum, korkmuyorum hayattan. Hayat benden korksun! Denemeye ve üretmeye korkusuzca devam edeceğim. Hayat bir mücadele. Bu mücadelede galip gelen olmaya çalışıyorum ve kazanıyorum.

8. Sense Dergisi’ni kurarken neler hedeflemiştiniz? Dergicilik alanında nasıl bir vizyonu benimsiyorsunuz?

  • Moda, sanat ve yaşam dergisi. Modaya olan ilgimi ve sanatı eklemek istedim. Okuyuculara izlediğim bilim-kurgu filmlerini, sanat filmlerini ve modayı anlatmak istiyorum. Sanırım moda, sanat, kültür, teknoloji, bilim ve tıp alanında çok gerideyiz.

9. 2024 yılında sizi yeniden ekranlarda göreceğimiz bir projeniz olacak mı? Ya da yeni bir kitap bekliyor mu bizi?

  • Projeler sayısız geldi bana. Bazı projeleri kabul etmediğim için kariyer intiharı yapıyorsun bile diyorlar. Ancak intihar olmadı. Mutsuz olduğum bir projede yer almak istemedim. İçime sinen bir proje olursa kabul edeceğim. Öteki sorunun cevabı ise evet, hayatım boyunca yazmak istiyorum.

10. Bu kadar çok fazla ilgi alanı olan bir insanın eminim farklı sanat dallarına da merakı vardır. Özellikle takip ettiğiniz yayınlar, sergiler, isimler ya da hobi olarak ilgilendiğiniz başka sanat dalları da var mı?

  • Tablolar çiziyorum. İnanılmaz bir resim yeteneğim var. Ancak üzerine hiç gitmedim.

11. 10 yıl sonra kendinizi ne yaparken hayal ediyorsunuz?

  • Yüzlerce proje yapmış biri olarak Eylül Aşkın‘a röportaj veriyorum. İşte, hayalim bu.

12. Mesleki anlamda en ütopik hayaliniz ne olabilir?

  • Çalışma saatlerinin insani olması diyebilirim.

13. Okurlarımız sizi sosyal medyada nerelerden takip edebilirler?

  • Instagram hesabım dışında bir hesabım yok. Cankuzgun_ ve cankuzgun12 hesaplarından takip edebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...