KOÇ YENİAYI

Baharın müjdecisi Güneş’in koç burcuna geçişinin ardından Ay’ın da Koç burcunda yeniay olarak ışıldaması, önümüzdeki özellikle iki haftalık dilimde  sağlıklı iletişimin, ciddiyetin, saygılı tutumların, sergilenecek kararlılıkların hayatımızı iyileştireceğini anlatıyor. Hem yeniayın hem de yeniay anında yükselen derecesinin altındaki sabit yıldızların enerjisi, yargılarımızda yapıcı olmanın önemini, keskinliğin altında sağduyumuzu korumamızın da gerekli olduğunu vurguluyor.Chiron ve Merkür’ün ön planda olduğu bu yeni ay enerjisinde etraflı düşünmeden alınabilecek  yanlış kararlara dikkat etmeli. Duygusallığa kapılırsak ya da dürtülerimize yenik düşersek; gerek finansal gerek özel ilişkilerle ilgili hatalı tavırlar içine girebileceğimizi bilmeliyiz.

Sabian sembolü olarak incelediğimizde, yeniay bizim ‘ruhun yükselişinin’ farkında olmamızı ister. Kendimizi özgürce ifade edebilmek, ruhsallığımızı ve varlığımızı ortaya koyabilme şeklimizin sadece inanç meselesi olduğunu vurgular. Leyleklerin üçgen olup göç edişi bu derece ile ilişkilendirilmiştir. Evrende herşey ve herkes arasında kozmik bir düzen, yüksek bir amaç vardır. Hepimiz özgürüz ve herkesin bu özgürlüğü çevresine saygı duyarak ve iyi niyetlerle ifade etmesi; yukarıda bahsettiğimiz olası her türlü yanlış yargı ve dürtüsel kararın olumsuz sonucundan bizi koruyacaktır.

Koç, yalnızlıkla, birey olmakla ilgilidir her şeyden önce. O nedenle en önemli şeylerden biri de, gerekirse bencil olmamızın belli bir noktada gerekebileceğini fark etmektir. Özgürleşmek için, ruhumuzun bize yapmamızı söylediği şeye kulak vermemiz gerekir. Yani bahsedilen bencilliğin altında aslında daha yüksek bir amaç yatmaktadır. Sosyal çevrenin dayattıklarına ve maruz kaldığımız duygusal şantajlardan uzaklaşabildiğimizde; gerçekliğin en bozulmamış haliyle ışıldadığını görebiliriz.

Bu ne demek; hayatlarımızda kendimizi adadığımız, güvendiğimiz, yüksek bir amaç için görevli hissettiğimiz her sorumluluk, beklentimizin çok ötesinde başarılar getirecektir. Yeni ay enerjisinin Mars ile yapmış olduğu açı özellikle hedeflerimizin önünde bizi bloke eden korkularımız, endişelerimiz ve varsa bunları masaya yatırmamızı,  ortaklıklar ya da özel ilişkilerde dengelerin yeniden kurulabilmesi için açık ve herkesin hakkına saygı duyularak yapılacak konuşmaları karşımıza getirecektir. Bir grup içinde ya da başlanacak olası yeni bir projede izlenecek yol, alınacak ciddi kararlar ve üstlenilmesi gereken sorumluluklar ile ilgili olarak gerçekçi ve görevi üstlenmekten kaçınmayan bir tutum sergilmemiz gerekmektedir. Finansal anlamda yapılacak masraflarda kontrollü olmak ve ilerleyen dönemde yorganı aşmadığımızdan emin olacağımız harcamalarda gitmek özellikle Nisan sonu için şimdiden bir uyarı olsun.

Bahar demişken, Monet’den bahsetmemek olmaz. Üstelik bu tablonun alt detayının, yukarıda anlatmaya çalıştığım şeyi detaylandırdığı kanaatindeyim. Monet; ‘Springtime’ isimli tablosunda ilk eşi, Camille Doncieux’yü  resmeder. 15 Ocak 1847 Lyon doğumlu Camille’nin yükselen derecesi, bu yeniay ve yeniayın hemen kavuşum halinde olduğu Chiron’un, Venüs ile orta noktasını tetikliyor.

Venüs’ün temsil ettiği konularda ( ilişkiler, para ve mutluluk ) kaygan zeminde olduğumuzu anlatan güzel bir örnek. Şöyle ki, Monet kentlilerin kafa dinlemek için kaçtığı Paris’in kuzey batısına düşen güzel bir kasabada yaşar ve 1872 yılında yaptığı pek çok  tabloda eşi Camille’i resmeder. Monet’nin ikinci eşi sonradan ilk eşine ait tüm anılarının yok edilmesini isteyecektir ve kendisine ait sadece bu birkaç tabloda kalan anısı yaşayacaktır.  İlişkilerde sınırların yeniden inşaası için atılan adımlar, verilen kararlar ve bunların neden olacağı sonuçların gelecek zamanlara yansıması konusunda düşündürücüdür özetle bu yeniay.

Bireyselliğimize, biyolojik saatimize, iç sesimize sadık kalmamız önemlidir. Bunun için şehir hayatında olanlar bunu ne kadar yapabilirler bilmiyorum ama, sadece geceleri en azından ayı görebildiğiniz bir pencereden hiç olmazsa ayın ışığı ile medite halde içe dönmek, gündüzleri yakaladığınız güneş ışınlarından kısacıkta olsa geceleri ayla yaptığınız buluşmadaki gibi 1-2 dakikacık da olsa kaçamak anlar yaratmak, merkezi hatırlamakta ve içimizdeki çocuğa ve duyulmayı bekleyen özgür ruha yakın kalmamıza yardım edecektir. Yazının en başında bahar demiştik. Hayatınıza da hangi tohumları ekmek istersiniz önünüzdeki süreç için, düşünün ve uygulanabilir bir çerçeve çizin. Çünkü belirttiğim üzere, destekleyici açıları ile karar verip, sadakatle hedefe adım adım ilerlemek mümkün olacak.  İlerlemek, eylemle mümkün, bunu hatırlayın.  

Chiron ile kavuşum halindeydi yeniay. Chiron yaralarımızdır. Bazen hiç geçmeyen acılarımızı hatırlayacağımızı da anlatır bu dönem. Birey olmak, kendini gerçekleştirmek kolay değil. İnsan acılarıyla öğreniyor. O acının size ne verdiğine bakın. Sizi neye dönüştürdüğüne, neyi fark ettirmeye çalışıyor hayat bu sıkıntı ile size. Kendinizi korkusuzca ifade etmenize ve bunu yaparken başkalarının da mutlak iyiliğini gözetmenizi fark etmenizi istiyor olabilir mi? Bu kesinlikle hiç kolay olmadığı için, egomuzu törpüleyerek bilinçdışından gelen ezberlerimizi bozmaya çalışıyor olabilir mi? Bunlar da düşünmeye değer olacak.

İlerledikçe; elinizde renkli, renkli, bahar kokulu çiçekler toplayabildiğiniz, anlamlı bir yolunuz olsun dilerim. Çok sevgiler

EMİRE TUĞÇE AKARLAR

Article Categories:
ASTROLOJİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...