Demet Ulusoy – Sahne kendimi daha kendi dünyamda hissettiğim bir yer.

RÖPORTAJ: EYLÜL AŞKIN

Bugün “Amazon” grubunun vokali, Ayben’in ritm gitaristi, ve Pole Dance instructor, Türkçesi ile direk dansı eğitmeni olan sevgili Demet Ulusoy ile beraberiz. Kendisi pek ala gördüğünüz gibi çok yönlü, aktif, yetenekli bir kadın.

  • Bize biraz kendinden bahseder misin Demet? Müziğe ilgin nasıl başladı? Bildiğim kadarıyla spor fakültesi mezunusun. Müzik okumak ya da müzik yapmak aklında yok muydu o zamanlar?

D: Okuduğum dönem aynı zamanda milli takımda yarışmaktaydım ve aynı zamanda okuldan bir dans ekibine dahildim. Cimnastikçi olduğum için ekipte dansın yanı sıra akrobasi yapıyordum.uzun süre çeşitli ekiplerde dans ettikten sonra Ege Çubukçu’nun ilk albümü ile beraber video kliplerinde ve konserlerinde dans etmekteydim. Daha sonra sahneye biraz daha renk katmak adına Ege’ye back vokal yapmaya başladım. Müzik benim hayatıma bu şekilde girdi. Ege ile yaklaşık 3 sene çalıştıktan sonra müziğe devam ettim. 

  • Pole Dance nasıl başladı? Ne zamandır eğitmenlik yapıyorsun?

D: aktif olarak dans showlarda yer aldığım dönem pole ilgimi çekmeye başlamıştı ama hep erteledim. Hayatımda büyük yer kaplayan dans ve cimnastiğin kusursuz bir birleşimi gibi bir çağrışım yaptı bende her zaman. Başladıktan sonra hayatımda kapladığı yer giderek büyüdü açıkçası.yaklaşık olarak 2 senedir eğitmenlik yapmaktayım

“Amazon” tamamen kadınlardan oluşan bir Rock grubu. Nedir hikayesi? Nasıl bir araya geldiniz? Bundan sonrası için nerede olmayı hedefliyorsunuz? Var mı albüm projeniz?

D: ben ekibe dahil olmadan önce başka isimle kurulmuş bir gruptu. Gruba solist aradıkları dönem beni instagramdan buldular. Öncesinde izmir de yaşadığım ve sonrasında istanbul da yaşadığım dönem çeşitli gruplarım vardı ve aktif olarak sahne yapmaktaydım. Beraber birşeyler yapmak için bir araya geldik ve o gün bugündür devam etmekte 🙂

Grup öncesi yayınladığım 2 tane single’ım var. Pandemi öncesi Amazon ile de kendi şarkılarımız üzerine çalışma planlarına girmiştik ama araya biraz mesafe girdi. Ekipte değişiklikler oldu. Yakın zamanda bunları hayata geçirme hazırlıklarına yavaştan başlamış durumdayız.

  • Ayben’in ritm gitaristi olma fikri nasıl ortaya çıktı?

D: Ayben’in menajer Berfu Merve Bolulu Ayben için bir ekip oluşturmak istiyordu. Amazonun çalışmalarını da bildiği için bir araya gelip neler yapılabilir diye üzerinde bir beyin fırtınası yaptık. Uzunca ve yorucu bir hazırlık dönemi oldu ama sonuçları hepinizin içine sindi.

  • Sahne şovlarında dansçı kimliğinden destek alıyor musun?

D: 1999 yılından beri dans ediyorum. Sahneyi çok seviyorum ve kendimi daha kendi dünyamda hissettiğim bir yer. Dans etmek ya da şarkı söylemek gibi ayırmadan bir bütün olarak en özgür hissettiğim yer sahnede olmak diyebilirim. Başka birşeyleri uygulamak değilde tamamen kendim olmak diyebilirim .

  • Bundan sonraki süreçte kendine ne gibi hedefler koydun? Yeni sürprizlerle karşılaşacak mıyız?

D: her zaman şarkı söylemeyi ve dans etmeyi bir arada tutmaya çalıştım. İkisini aynı anda sunabileceğim performanslar üzerine ilgim biraz daha fazla bu dönem. 

  • Sıradaki konserlerin hakkında da bizi bilgilendirir misin? Eminim merak eden, gelmek isteyen okurlarımız olacaktır.

D: ekibimizdeki değişiklikler sebebiyle biraz arayı açtığımız bir dönem oldu. Şimdilerde hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. İstanbul başta olmak üzere sahnelerimiz çok yakında başlayacak.

  • Sana sosyal medyadan nereden ve nasıl ulaşabiliriz, hakkındaki haberleri nereden takip edebiliriz?

D: instagram hesabım ‘demetulusoy’

-Amazon’un instagram hesabı ‘amazonbandofficial’

Çok teşekkür ediyoruz bu yoğun programında Sosyete Art’a vakit ayırdığın için. Daha da güzel günlerde yeniden görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...