“BİLDİĞİMİZ EN İYİ İŞİ YAPARAK YARDIM EDECEĞİZ!”

Deprem Dayanışma YouTube Ortak Yayını’nın ilkinin moderatörlüğünü gerçekleştiren Barış Özcan, depremde zarar gören insanlara maddi ve manevi destek olabilmek için bu yayınları gerçekleştirdiklerini belirterek toplanan yardımların Ahbap, ACEV, TOG, İhtiyaç Haritası, TEGV gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir şemsiye platform olan Afet Platformuna gideceğini söyledi. Yayına katılan GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu ise “Burada bildiğimiz en iyi işi yaparak yani bilimi insanlara aktararak depremden etkilenen vatandaşlarımız için bağış toplayacağız!” dedi.

Ortak yayının paydaşlarından olan Kozmik Anafor astronomi topluluğu kurucusu Zafer Emecan,:bilim platformlarının insanlarımıza bilim öğretmek dışında, böylesi afet durumlarında vatandaşlarımıza destek olma anlamında büyük bir farkındalık yaratmak gücü var ve biz bu gücümüzü kullanmak istiyoruz dedi.

DEPREM DAYANIŞMASINA DESTEK OLMAK İÇİN BİLİM PLATFORMLARI TEK YÜREK OLDU
27 bilim platformu el ele vererek merkez üsleri Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olup 10 ili etkileyen depremlerden zarar görenlere destek olmak için YouTube Türkiye’nin en büyük dayanışma etkinliğinde buluştu. Türkiye, pazartesi günü yaşanan iki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bu kapsamda sevilen teknoloji, sanat ve bilim odaklı içerikler hazırlayan 27 platformun ortak yayını ile birlikte deprem bölgesine gönderilmek için YouTube üzerinden bağış toplanmaya başlandı. Şu ana kadar yapılan yayınlarda 350 bin Dolara yakın yardim toplandı. Bilim platformları yayınları tüm hafta boyunca 24 saat aralıksız bir şekilde sürdürerek yardım toplamaya devam edecek.

ŞU ANA KADAR 350BIN DOLARA YAKIN YARDIM TOPLANDI!
YouTube üzerinden gerçekleştirilen deprem dayanışma yayınlarında ilk 36 saatte 5 milyona yakın Türk Lirası toplandı. Yayınlarda aynı zamanda deprem konusu farklı açılarla ele alınarak insanların bilgilendirilmesi amaçlanıyor. Her bilim platformundan alanında uzman isimler yayına katılarak yaşanılan problemlere bilim ve teknolojinin sunabildiği çözümleri, psikolojik destek ve eğitim konusunda yapılabilecekleri izleyenlerle paylaşıyor. Yardım yayınına katılan platformların isimleri şu şekilde: Açık Beyin, Açık Bilim, Akademiklink, Astrapera, Ayhan Tarakçı, Barış Özcan, Bebar Bilim, Diamond Tema, Erdi Özüağ, Evrim Ağacı, Gelecek Bilimde, GUHEM, Hypatia Bilim, Konsol Üssü, Kozmik Anafor, Legendarium Türkiye, Mesut Çevik, Modart PC, Rasyonalist, Sertaç Aktan, Taylan Yıldız, Technopat, Tek Çare Uzay, Tekno Seyir, Tolga Özbek, Uzay Çağında Yolculuk, Film ve Filimler.

NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?
Gerçekleştirilen yayınlar katılımcı platformların YouTube kanallarından 24 saat boyunca izlenebiliyor. Bağış yapmak isteyen izleyiciler ise yayın yapan kanalların videolarının yanında görünen “Bağış Yap” butonunu kullanabilirler. Buradaki bağışlar Google tarafında kesintisiz ve şeffaf bir şekilde Afet Platformunun parçası olan Ahbap, ACEV, TOG, İhtiyaç Haritası, TEGV gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarına aktarılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...