Sigur Rós, Türk Hayranları İle Buluşmaya Hazırlanıyor

Haber: Eylül Aşkın

1994 yılında İzlanda’nın başkenti Reykjavík‘te kurulan, eterik sesleri, solist Jónsi’nin falsetto vokalleri ve yaylı gitar kullanımlarıyla tanınan grup, klasik ve minimal estetik unsurları bir araya getiriyor. Grubun “Zafer Gülü” anlamına gelen adı Jónsi’nin grup kurulmadan birkaç gün önce doğan küçük kız kardeşi Sigurrós’tan geliyor.

Gruba özgü bir diğer detay ise Jónsi’nin vokalini İzlandaca’nın haricinde bazen İzlandaca veya İngilizce şarkı sözlerini kullanmak yerine dil dışı seslerle yapması. Bu durum grup tarafından Vonlenska olarak betimleniyor. Bu betimleme ise adını Sigur Rós‘un ilk albümü Von‘da bu vokal tarzının ilk kez kullanıldığı “Von” şarkısından alıyor. Grup bugüne kadar tam sekiz stüdyo albümü yayınladı.

Tüm dünyada 2 milyondan fazla albüm satışına sahip olan ve dünyanın en köklü ve büyük post-rock gruplarından biri olarak kabul edilen grup, kurulduğu günden bu yana geçen 29 koca yıl içinde ilk defa bu sene Türkiye’de konser verecek. 28 Temmuz akşamı, saat 18:00’da Küçükçiftlik Park‘ta gerçekleşecek konserin biletlerini ise https://www.passo.com.tr/tr ‘den temin etmek mümkün.

Biletler için doğrudan link: https://www.passo.com.tr/tr/etkinlik/sigur-ros-kucukciftlik-park-istanbul-biletleri/4497327

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...