Münir Yücel – “54 Yıllık Serüven” AASSM’de!

Haber: Eylül Aşkın

1969 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü‘nü bitiren, Buca Eğitim Fakültesi‘nde lisans eğitimini tamamlayan, 1985 Yunus Emre Resim Yarışması Başarı Ödülü, 1985 Egeli Sanatçılar Onur Plaketi ve 1990 Tekel Resim Yarışması İkincilik Ödülü sahibi olan ve çalışmalarına halen İzmir‘de devam eden değerli ressamlarımızdan Münir Yücel‘in “54 Yıllık Serüven” isimli yeni kişisel sergisi 5 – 30 Eylül tarihleri arasında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi‘nde İzmirli sanatseverler ile buluşacak.

Aynı zamanda “Sanat insanın kendi kendini ifade etmesidir.” düşüncesinden yola çıkarak bireysel eserler üreten İz Grubu ressamları arasında yer alan Münir Yücel, uzun süredir bu ekip ile çalışmalarına devam etmekteydi.

Stilini “Tüm çabalarım; kendi içinde kalıcı, tutarlı ve iddialı olmak içindir. O nedenle sanat anlayışımdan ödün vermek gibi bir kaygım yoktur. Sanat benim için dipsiz bir kuyu gibidir. Bu sonsuzluğun içinde spontan bir yolculuğa çıkarım. Heyecan ve iç dinamizme dayalı yarı soyut figürlerim belirmeye başlar. Renk ve leke vazgeçemediğim ögelerimdir. Sonra hesaplaşmalarım gelir ardından.” sözleriyle ifade eden sanatçının yeni sergisinin açılışı 5 Eylül 2023 saat 18:00‘de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi‘nde yapılacak ve 30 Eylül 2023 saat 20:00‘a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ:

Mithatpaşa Caddesi No: 1087 Güzelyalı, Konak/İzmir

Ziyaret Saatleri:

Hafta içi ve Cumartesi 09.30-17.30,

Pazar 12.00-17.00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...