YAZAK 8. Öykü Ödül Töreni Barış Manço Kültür Merkezi’nde Gerçekleşti

Haber: Eylül Aşkın

2013 yılında Şeref Yılmaz tarafından başta şiir ve edebiyat olmak üzere sanatın her alanında yetenekli bireyleri tespit ederek ortaya çıkarmak ve topluma kazandırmak amacıyla kurulan Yazarlar Akademisi Derneği, kurulduğu günden bu yana ülke çapında düzenlediği öykü yarışmalarıyla başarılı bir sivil toplum kuruluşu olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Yazarlık Akademisi Derneği‘nin (YAZAK)(www.yazak.org) pandemi döneminde verdiği iki yıllık aradan sonra bu yıl sekizincisini düzenlediği öykü yarışmasının sonuçları daha önce açıklanmış fakat ülke gündeminin yoğunluğundan dolayı ödül töreninin güz mevsiminde yapılması kararı alınmıştı. Kazananların ödülleriyle buluştuğu ödül töreni dün akşam (23 Eylül) Barış Manço Kültür Merkezi‘nde gerçekleşti.

YAZAK yönetim kurulu başkanı, şair ve yazar Şeref Yılmaz‘ın açılış konuşmasıyla başlayan törende ünlü şair ve yazar Ziya Mısırlı‘nın oğlu, şair Ertan Mısırlı da onur konuğu olarak yer aldı. Etkinlikte Yavuz Özüpak gitarıyla katılımcılara keyifli bir müzik molası yaşatırken, 189 eserden ilk üçe giren eser sahiplerine plaketleri verildi.

Yarışmanın birincisi Uçurum isimli, gerçek yaşamdan alıntı, bir çocuk işçinin inşaatta çalışmaya başladığı gün vefatıyla ilgili eseriyle yarışmaya Manisa’dan katılan Mustafa Seyfi oldu. Mustafa Seyfi ödülünü onur konuğu, şair Ertan Mısırlı‘nın ellerinden aldı.

Yarışmanın ikincisi Yaşayanlarda Yaşar Ölüler isimli eseriyle Filiz Karadağ, üçüncüsü ise Akış isimli eseriyle Elif Özman Şener oldu.

Gece bir diğer değerli katılımcı, gazeteci ve yazar Hüseyin Gökçe‘nin, onur konuğu Ertan Mısırlı‘ya takdim ettiği plaket ve alkışlar ile son buldu.

Instagram: @yazak_official

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...