YAZAK 2024 İstanbul Liseler Arası Öykü Yarışması Başvuruları Başladı!

Haber: Eylül Aşkın

Yazarlık Akademisi Derneği‘nin 2024 yılında düzenleyeceği 9. Öykü Yarışması‘nın başvuruları başladı. Geleneksel hâle gelen yarışmaya 2023 yılında 188 başvuru gerçekleşmişti.

Yeni yetenekleri Türk edebiyatına kazandırmak amacıyla kurulan dernek, yarışmayı da her yıl bu amaçla düzenliyor. 9 yıldan beri ilginin giderek arttığını belirten Yazarlık Akademisi Derneği Başkanı Şeref Yılmaz, “Her yıl ülke genelinde yeni yetenekler keşfetmekten mutluyuz. Bu yarışma artık geleneksel hâle geldi.” dedi.

2010 yılında kurulan YAZAK, bir edebiyat ve sanat derneği. Geçtiğimiz yıllarda şiir dinletileri de düzenleyen YAZAK, birçok şiir severi salonlarda bir araya getirmeyi başardı. Yeni yetenekleri keşfetmek amacıyla yayın hayatına atılmış olan Acemi dergisinin, yarışmanın çözüm ortağı olduğunu belirten Şeref Yılmaz, “Bu yarışma ile Türk edebiyatına her yıl taze kan gelmiş oluyor.” dedi.

Yarışmanın şartları derneğin resmi sitesi olan www.yazak.org adresinde yer almaktadır. Yarışma ayrıca @yazak_­official isimli resmî instagram hesabından da duyurulmuştur. 

Dernek aynı tarihlerde İstanbul Liseler Arası Öykü Yarışması da düzenliyor. Bu yıl 7. si düzenlenecek olan yarışmaya sadece İstanbul’da okuyan liseli öğrenciler katılabiliyor. Geçmişte liseli öğrenciler arasında çok güçlü yetenekler keşfettiklerini söyleyen Yazarlık Akademisi Başkanı Şeref Yılmaz, “Lisede yazmaya başlayanlar daha erken yol alıyorlar. Üniversitede okurken kitabı yayımlanmış oluyor.” diye konuştu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...