Kısa Hikayelerde Yeni Bir Soluk: Engin Yavuz – Kestirme

Haber: Eylül AŞKIN

Müzisyen Engin Yavuz, 26 Ocak’ta Epona Kitap‘tan yayınladığı ilk kısa hikaye kitabıyla edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yaptı.

Bugüne kadar gitarist, solist ve aranjör olarak, özellikle Rock ve Blues tarzında, MAT ve Enginblues başta olmak üzere, farklı gruplarla ve solo olarak yaptığı müzikal çalışmalarıyla piyasada ses getirmiş müzisyenin aynı zamanda sıkı bir edebiyat tutkunu olduğu yakın çevresi tarafından biliniyordu.

Bize Engin Yavuz‘un bugüne kadar karaladığı kısa hikayelerden oluşan bir seçki sunan Kestirme, daha satışa çıkarıldığı ilk haftadan yazarın kendi çevresi ve hikaye okumayı sevenler tarafından yoğun ilgi gördü.

Galatasaray Lisesi mezunu Engin Yavuz, Uluslararası İlişkiler lisans ve İktisat Politikası yüksek lisans diplomasına sahip.

Yavuz‘un bizi “Evet okur, Engin bu. Bir şeyler düşünüyor, dizinde not defteri var sanırım. Engin’in aklına bir şeyler geldi. Şimdi sana bakıp bir şeyler hatırlıyor gibi yaparak aklına gelen haftalar önceki meseleyi çözüme kavuşturacak ve birkaç kelime karalayacak. Bu karalamalar seni dışsal yolculuğa çıkarıp absürt bir cenazenin ortasında bırakacak, bazen de hırçın sevgiline karşı küçük hesaplar yaptıracak veya rant için seni yerinden edecek. Kestirme sonunun nereye varacağını bilemediğimiz bir konu açıyor. Her seferinde geç de olsa karşılık bulmamasını istediğimiz korkularımızı kurcalıyor.” sözleriyle karşıladığı Kestirme isimli kitabını aşağıdaki linkten edinebilirsiniz.

https://www.kitapyurdu.com/kitap/kestirme/672727.html&manufacturer_id=267192

Article Tags:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Article Categories:
Edebiyat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...