AKM Asansör Çocuk Tiyatrosu Sanatla Öğretiyor

Haber: Selçuk Aka

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, asansörlerin yıllık periyodik kontrollerini gerçekleştiren AKM Teknik Muayene Hizmetleri, Koza Tiyatrosu ile ortaklaşa AKM Asansör Çocuk Tiyatrosu’nu kurdu. Çocukların asansörü doğru ve güvenli bir şekilde kullanması ve oluşabilecek kazalara karşı bilinçlendirme amaçlı kurulan çocuk tiyatrosunun ilk oyunu İstanbul’da yoğun ilgi gördü. 

“Yaço ve Doço” isimli eğitim amaçlı, eğlenceli çocuk oyunu usta yazar Nurşen Yerlikaya tarafından kaleme alınırken, sahnede Nurşen Yerlikaya, Kadir Gültekin, Bahattin Ereş, Öykü Demirtaş, Mihriban Şen, Emin Özbey gibi önemli oyuncular yer aldı.

AKM Teknik Muayene Hizmetleri Genel Müdürü Muzaffer Yaşar, “Asansör sektörü ile sanatı buluşturmak istedik. Bilinçli bir toplum yetiştirmek için bizim geleceğimiz olan çocuklara sanat aracılığı ile öğretmek istediğimiz için AKM Asansör Çocuk Tiyatrosu’nu kurduk. Oyunumuzu 7 coğrafi bölgede birçok şehirde sahneleme hedefindeyiz. Şu an planladığımız 40 ilçede oyunumuzu oynayacağız.” dedi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...