BAŞAK DOLUNAYI VE BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Güzel ve keyifli bir hafta sonuna doğru girilmesini dileyerek Başak dolunayından bahsedelim. Bugün saat 10’u 17 geçe, Başak burcunun 27 derecesinde meydana gelen dolunayın Sabian sembolündeki karşılığında; ‘orta yaşlı hanımlar varlıklı bir evde akşam çayı içiyorlar’ yazar. Sorunlarımıza sakince, acele tavırlara girmeden, diğerlerinin de saygısını kazanacak bir tutum belirlememiz için bizi uyarmaktadır.

Fikirlerimizi, bizi anlayan ve bize huzur verecek insanlarla paylaşma imkanı bulabilirz; öte yandan bir o kadar kasıntı ve kibirli çevrelerin yayabileceği enerjilere de dikkat etmemiz gerekir. Tartmamız gereken şey, kendimizi ait hissetmek istediğimiz çevrenin içinde takındığımız tavırlarımızdır.

Aristokraside; iletişim şeklimiz, oturup kalkışımız bize dair çok fazla şey anlatır. Bazen de isyankar bir tavrı bilinçli olarak seçeriz ki insanların zihnindeki statü algısını tazeleme ihtiyacındayızdır. Atalarımızdan kalan öğrenilegelmiş davranış şekillerimiz ve kalıplarımız, eğer yakın gelecekte hem bizim hem çocuklarımızın hayrına çok bir anlam katmıyorsa belki de artık bir şeyleri değiştirmenin vakti gelmiştir. Dolunayların bitişlerle ilgili olması ve değişim dönüşümü getiren Pluton’dan da aldığı destek, bu anlamı daha da vurguluyor.

Dolunay anında ikizler burcunun yükseliyor; özellikle eğitim, iletişim, basın-yayın-medya, konularında, farklı bakış açıları ve açık bir kalp ile yenilikçi bir tutumu benimseyebilmenin önünü açıyor. İnandığımız ve alıştığımız değerleri çevremizi manipule etmeden, çok daha açık bir zihin seviyesiyle yorumlayabilir ve idrak edebiliriz.

Örnek verelim; çok eski gelenekleri kemikleşmiş bir şirkete, yeni kanlar, uygulama metodları katmak sanıldığı kadar ölümcül olmayabilir. Ürkütücü olabilir belki ama sahip olunan değerleri daha da zenginleştirebilir. Hatta bu zenginleşme gerek kurum gerek bünyesinde yer alan tüm insanları olumlu şekilde etkileyecektir. Çünkü resmin bütününü çok daha derin bir algı noktasından okuyabilme beceresine şuanda açığız.

Başka bir örnek; özel ilişkilerimizde kırılması imkansız olan kalıplarımız ve kabullerimiz ile ilgili, gözden kaçırdığımız bazı noktaları fark edebiliriz. Bu bizim sağlığımızı etkileyecek kadar hayatımızı zorlaştıran, korkularımızı inançlarımızla karıştırmamıza neden olan mutluluk algısını ve buna bağlı olarak girmeyi seçtiğimiz savaşlarımızı, yeniden değerlendirmemizi sağlar. Evet öyleyse bazı ilişkiler kesinlikle bitmelidir ya da bir bahar rüzgarı belki de bir kış güneşi ile tazelenmelidir.

Bugün 18 Mart. Çankkale Zaferi ve  Şehitleri Anma Günü. Dün de kandildi, bugün şehitleri anma günü… Dolunay enerjisi hafta başından beri etkisini göstermeye başladı, hala Güneş’in Balık burcunda olduğu hissettiğimiz enerjiler bizden, fedakarlık, yok oluş, kendinden geçerek, anlamlı davalar için yeniden doğuşu getirecek farkındalıklar bekliyor. Eş zamanlılıklara lütfen dikkat edin.  O zaman eminim hepimiz fark edebiliriz ki, içinde bulunduğumuz dönem, her şekilde bizim beraatimiz, aydınlığa çıkışımız için,  kendi nefsimizle, kibrimizle, yüzleşmemizi derinden istiyor. Belki o yüzden bu kadar zorlanıyoruz. Her birimiz o kadar biriciğiz ki. Hepimiz. Bir diğerinden ayrılamayacak kadar kıymetliyiz; bunu fark etmek, ancak hatırlamakla mümkün olabilir.

Artık sağlığımızı yıpratan alışkanlıklarımızı da, Başak dolunayında bütünüyle geride bırakabilmek için destekleniyoruz. İtiraf edeyim, bu söylediklerimin hiç birini mantıkla izah edemezsiniz. Kelimelerle ifade etmeye çalıştığınızda kaybolduğunuzu göreceksiniz. Dolunayın da, dolunayıın gerçekleştiği anın yükselen burcunun da yöneticisi Merkür Balıkta. Zihinden analitik, tane tane olmasını bekleyemezsiniz. Ancak içinizden bilirsiniz. Kötü alışkanlıkları bırakmak için ciddi reçetelere uyum sağlayarak, sabit bir irade göstermeyi de umamazsınız. Çünkü dolunayın tam karşısındaki Neptün, buna gülecektir. Sadece iyi niyetlerle yola çıkmaya kalpten karar verebilirsiniz ve  size garanti ederim, kalbiniz güçlü ve inançlarınız sağlam olursa; mis gibi bir bahar temizliği ile zararlı herşeyden arınabilirsiniz; fazla kilolar, temizlenmesi gereken dolaplar, işe yaramayan ilişkiler, çürümüş yöntemler, inatla ayak direnen eskimiş fikirler.

Neydi;  ‘şık porselenlerde çay içen hanımlar’ diyordu sembol bize. Yani çay içerken o serçe parmak kalkmasa da ya da fincanın tabağı olmasa da, tavşan kanı bir çay içmenin keyfi, bardağı nasıl tuttuğunuzdan çok daha başka bir anlam barındırır içinde. Göklerin hikayesi özetle bu işte.

Tek tek burçlara da bakalım; her ne kadar kişisel haritalarınız esas önemli olan olsa da genel çerçevede:

Koç burçları, artık gündelik rutininizde, sağlığınızla ilgili yeni bir düzen yakalamak gerekebilir, birlikte çalıştığınız insanlar ya da evinizde yardım eden kişilerle aranızda bir yol ayrımı olabilir. Ortaklı işler ya da özel beraberliklerinizde ciddi kararlar uygulama bekliyor.

Boğa burçları, duygusal bir ilişki hayatınızda belirginleşebilir, yapmak istediğiniz bir yatırım ya da  başlanacak yeni bir proje ile ilgili son anda çıkabilecek aksilikler, mevcuttaki flört kadar tat kaçırabilir.

İkizler burçları, rüyalarınızda geçmişe dair, ailenizle köklerinizle ilgili önemli farkındalıklar yaşayabilirsiniz. İçsel uyanışlarınızla hayatınızda sizin için nelerin önemli olduğuna yeniden karar vermeniz gerekebilir.

Yengeç burçları, bir eğitim programını tamamlayabilir, bir sözleşme ya da atılması gereken bir imzada ilerleme kaydederek yeni bir uzmanlığa adım atabilir bir işe girebilir bir süreci başarıyla sonuçlandırabilirsiniz. Dolunay sonrasında gelen başlangıçlar ciddi sorumluluk bekler bilin yeter.

Aslan burçları, özgüveniniz tehdit ediliyormuş gibi hissedebilir sizi zorlayan koşulların üstesinden gelmek için var gücünüzle sahip olduklarınıza asılabilirsiniz. Duygusal anlamda tatmin olmak, ani kopuşları ya da büyük riskler almaya sizi açık kılacak. Fevri olmayın.

Başak burçları, ilişkilerde verdiklerinizin karşılığını alıp almadığınıza göre net bir duruş sergileme ihtiyacı hissedeceksiniz. Temponuz korkunç bir şekilde artmışken, sizi yoran ve sağlığınızı yıpratan durumları devam ettirmek istemeyebilirsiniz.

Terazi burçları, hayatınızda size önceden mutluluk veren konular sıkıcı birer sorumluluğa dönüştüğü için tüm korkularınız ayaklanmış gibi hissediyor olabilirsiniz. Bunu görmezden gelip büyük riskler almak yerine, yapıcı yeniliklerle sağlığınızı şifalandırma odağında kalın.

Akrep burçları, arkadaş ortamınızda ortaya çıkan ani değişimler, yakın çevre ilişkilerinizde alışık olduğunuz rutinlere daha çok sarılmanızı sağlayabilir. Aklınızdaki bir fikri, yeniliği bir iş fırsatını hayata geçirmek için motive hissedebilirsiniz.

Yay burçları, iş hayatınızda artık bir sona yaklaştığınızın farkındasınız. Zihniniz fazla stratejik ve keskin. İnşaa ettiğiniz imparatorluğu kolayca teslim etmemek için, bazı şeyleri geride bırakmaya hazırlansanız iyi olur.

Oğlak burçları, inançlarınız değerleriniz ile ilgili bir dönüşüm içindesiniz. Tamamlanması gereken yarım kalmış yasal süreçler, iletişim ve startejik konular, yurt dışı bağlantısı olan yeni fikirlere adapte olmak için eskiyi yıkmaktan korkmayacaksınız.

Kova burçları, dillendiremediğiniz bir duygusal konu ya da finansal bir mesele hızlı aksiyon almanız için insiyatif kullanmanızı bekliyor. Vereceğiniz kararların çok keskin olmamasına özen göstermek iyi olacaktır.

Balık burçları, yeni bir iş fikri, ya da ciddi bir ilişki içinde ani bir yol ayrımı kararı ve uygulmada farklı bir yöntem belirleme ihtiyacı hedeflerinizi yeniden belirlemenizi gerektirebilir. Elde olmayan durumlardan ötürü mutluluk sizden saklanıyor gibi hissetseniz de sürprizlere de açık olun.

Sevgiler Saygılar

EMİRE TUĞÇE AKARLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...