KERTENKELENİN ARDINDAN SEYİRCİSİNİ BEKLİYOR

“Onu beklemeyi seviyordum, gelmeyeceğini bilseydim eğer onu sonsuza dek bekleyebilirdim.”

Tiyatro Mora’nın oyunu Kertenkelenin Ardından; kendisi için biçilmiş rolü oynamaktan sıkılıp kuruyemişçi dükkânı açmaya karar veren genç bir kadının kambur, aksak, güdük ve fakat olağan dışı hikâyesini seyirciyle buluşturuyor.

Tolgay Hiçyılmaz’ın kaleme aldığı, Kübra Şafak’ın yönettiği oyuna sahnede Merve Conker hayat veriyor.

Oyunun tek oyuncusu Merve Conker oyun hakkında şunları söylüyor. ‘Sahnenin açılması ile kenar mahallelerden birinde yaşayan bir kadının evine konuk oluyoruz, o anlatmaya başladıkça biz hikayede biraz kendimizi, biraz yakın arkadaşlarımızı biraz da komşularımızı buluyoruz. Oyun, üzerine çokça konuşulan ve yazı yazılan kadınlık hallerini anlatıyor. Aile içindeki farkındalık mücadelesi ve aynı zamanda kadın olarak büyükşehirde var olma çabasını de içeriyor. Ayrıca evlilikte birey olarak kendini anlatma, kadın olarak bir kuruma karşı kendini var etme sorunu da metnin değindiği konulardan biri. Fakat metni yalnızca kadınlık meselesi üzerinden değerlendirmek doğru olmayacaktır. Aşık olmak, adanmışlık ve hatta adalet ile ilgili herkesin empati kurabileceği noktalara vurgu yapıyor. Karakterin coşkusunu hiç kaybetmeden tüm bu hikayenin içinde bizi gezintiye çıkarması beni de oyuncu olarak her performansta ayrıca büyülüyor.’

Kertenkelenin Ardından, İzmir Han Tiyatrosu Ünal Gürel Sahnesi’nde oynayacak. 27 Mayıs günü 15:30 ve 20:30 ‘da olmak üzere iki kere sahne alacak oyunun biletleri içinkertenkeleninardindan@gmail.com adresine rezervasyon yaptırmak istediğiniz saati ve kişi sayısını belirtmeniz gerekmektedir. Biletleri gişede temin edebileceksiniz.

Haziran ayında ise Kadın Yüzler Festivali kapsamında 12 Haziran 2023’te 20:30’da Asmalı Sahne’de izleyebilirsiniz. Biletleri Tiyatrolar.com’dan temin edebilirsiniz.

Yönetmen Kübra Şafak süreçle ilgili olarak “En başta sıkışmış, toplum normlarına hapsolmuş, kendini yetkin görmeyen bir kadın olarak gördüğümüz karakterin süreç içerisindeki dönüşümü bizi çok heyecanlandırdı. O kadının içinden çıkan güçlü, inanılmaz irade sahibi, yüksek libidolu, sevdiği adamı hapisten çıkarmak için asla pes etmeden çalışan kadın bizi çok etkiledi. Bu kadını seyirciyle paylaşacağımız için de çok heyecanlıyız” diyor.

Oyun Hakkında:

Bir cinayete karışmadığı, tacize, tecavüze uğramadığı, madalya kazanmadığı, kayınpederiyle kaçmadığı, güzellik yarışmasına katılmadığı, anne olmadığı, büyük ikramiyeyi on ikiden vurmadığı, inekleri sağmadığı, kitap okuduğu, pencereden bakmayı reddedip sokağa çıktığı, herhangi bir ödül almadığı için adı anılmaya değer görülmeyen kadınlara ithaf edilmiş bir oyun Kertenkelenin Ardından.

“Kertenkelenin Ardından ” Oyun Künyesi:

Yazan: Tolgay Hiçyılmaz

Yöneten: Kübra Şafak

Dekor Tasarım: Kolektif

Işık,Kostüm ve Aksesuar: Kolektif

Afiş Tasarım: Aycan Kızılkaya

Oynayan : Merve Conker

Article Tags:
·
Article Categories:
TİYATRO

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...