51. İstanbul Müzik Festivali ve Fazıl Say

Haber: Eylül Aşkın

İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) tarafından düzenlenen ve her sene tarz ayırt etmeksizin, her türlü müzikten ilham alarak programlanan İstanbul Müzik Festivali, bu sene Borusan Holding sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Dün Tekfen Filarmoni Orkestrası & Jan Lisiecki‘nin AKM‘de verdiği konserle bu senenin açılışını yapan festival programı, bu akşam Münih Oda Orkestrası & Nicolas Altstaedt‘ın İş Kuleleri Salonu‘nda vereceği konser ile devam ediyor.

17 Haziran’a kadar müzikseverlerle buluşacak festivalde bu yıl, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla kısmen farklı bir içerik benimsenmiş. Bu sene Cumhuriyet’in ilk yıllarından geleneksel Türk müziği ve Cumhuriyet tangolarının yanı sıra, Fazıl Say‘ın Anadolu topraklarında yaşamış, Türk edebiyatında adından söz ettirmiş kadın şair ve yazarlarının eserlerinden ilham alarak bestelediği şarkıları Serenad Bağcan yorumuyla yapılacak dünya prömiyerinde, ilk defa dinlemek de mümkün olacak. Elbette yine festival kapsamında günümüz klasik müzik dünyasının yıldız solistlerine ve orkestralarına da yer verilmiş.

Çocuklar ve ailelerine özel düzenlenen Müzikli Bir Hafta Sonu etkinlik serisi ise bu sene 3 Haziran Cumartesi günü Fenerbahçe Parkı’nda düzenlenecek. 8-10 ve 9-12 yaş grubuna yönelik olarak eğitmen ve felsefeci Dr. Özge Özdemir’in Barışı Birlikte Düşünelim atölyesinde çocuklar, Fenerbahçe Parkı’nda, festivalin temalarından biri olan evrensel barış hakkında düşüncelerini ifade edip birbirlerini dinlediği bir fikir yolculuğuna çıkacaklar. Gün sonunda ise Spectrum Saksafon Dörtlüsü ve János Balázs & The Sárközy Trio verecekleri konserlerle müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak.

İstanbul Müzik Festivali bünyesinde her yıl tarihi İstanbul atmosferinde müzik konseptiyle yola çıkan Müzik Rotası ise bu sene İstanbul’un antik semti Balat‘ta gerçekleşecek etkinliklerle müzikseverlerle buluşacak. Etkinliğin ilk konseri ise, gitarist Gian Marco Ciampa ve çellist Erica Piccotti duosu tarafından 4 Haziran Pazar günü Aya Dimitri Kilisesi’nde gerçekleştirilecek.

Serenad Bağcan‘ın sesi eşliğinde dinleyici le buluşacak Fazıl Say‘ın İstanbul Müzik Festivali‘nin siparişi üzerine Türk şairlerin eserlerinden ilhamla bestelediği parçalardan oluşan yeni projesi “Dünya Anne” ise iki farklı tarihte, iki farklı mekanda meraklılarıyla buluşacak. Prömiyeri 8 Haziran Perşembe akşamı AKM sahnesinde gerçekleştirilecek konser, 14 Haziran Çarşamba akşamı ise Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu‘nda sevenlerini ağırlayacak.

Merakla beklenen bir diğer etkinlik Cumhuriyet Tangoları ise 15 Haziran Perşembe akşamı, Saint Benoît Fransız Lisesi, Büyük Avlu’da ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Tam etkinlik programına linkten ulaşabilirsiniz: https://muzik.iksv.org/tr/program

Biletler için: https://www.passo.com.tr/tr/etkinlik-grubu/51-istanbul-muzik-festivali/69613

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...