Özkan Uğur’a Veda Töreni AKM’de Gerçekleşti

Özkan Uğur‘un cenazesi Atatürk Kültür Merkezi‘nde düzenlenecek cenaze töreni için Karacaahmet Gasilhanesi’nden alınarak AKM‘ye getirildi. Düzenlenen törene Özkan Uğur‘un 52 yıllık arkadaşları Mazhar Alanson ve Fuat Güner dışında Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Sıla, Demet Akbağ, Zafer Algöz gibi ünlü isimler de katıldı.

Zafer Algöz CNN Türk‘e verdiği demeçte Özkan Uğur için, “Müthiş bir başarı hikayesi. Gelmiş olduğu yere, tırnaklarıyla kazıya kazıya geldi. Müthiş bir mücevherdi Özkan abi. Neye eli değse, ona altın gibi değer katan çok büyük bir değerdi. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.

Veda konuşmalarından önce Özkan Uğur‘u anmak adına kısa bir film gösterimi yapıldı.

O hiç yanından ayırmadığı, çok sevdiği gitarı, son vedasında da Uğur‘u yalnız bırakmamış, hemen tabutunun yanı başında yerini almıştı.

Veda konuşması için Mazhar Alanson ve Fuat Güner birlikte sahneye çıktılar. Fuat Güner, “Özkan bu salonda bulunan herkes için çok önemli bir kayıp. Kimileri için Özkan MFÖ’nün Ö’sü, sahne sanatçısı, çok başarılı bir müzisyen, kimileri için iyi kalpli, eğlenceli bir arkadaş… Ama bizim için Özkan 52 yıllık dostluk, iş ortağımız, manevi kardeşimiz. Hiçbir gözyaşı onun acısını içimizden atamaz. Özkan’ım yeniden buluşmak için hoşça kal.” diye veda ederken Mazhar Alanson, “Özkan’cığım şu anda burada olduğunu hissediyorum. Gönüllerimizde her zaman kalacaksın. 2-3 halimiz darmadağın. Eşi ve oğluna baş sağlığı diliyorum. Üçümüz bir arada olduğumuzda şifreli konuşmalarımız vardı. Acımız soğuyunca onları da anlatacağız. Yeteneği konusunda başarısı tartışılmaz. Yetenekli olduğunu o da biliyordu ama bu kadar sevildiğini herhalde sen de bilmiyordun. Tanıyan, tanımayan, bütün Türkiye seviyormuş. Biz ne yapacağız? Çaresiziz. Özkan’cığım ele güne karşı yapayalnız, böyle de olmaz ki. Nasıl da gittin Özkan, böyle bırakılmaz ki. Gözyaşlarımızı bitti mi sandın? Seni görebileceğimiz tek yer rüyalar artık.” şeklinde dostuna veda etti.

Özkan Uğur‘un oğlu Alişan Uğur ise, “Hayatını hastalığına rağmen doyasıya yaşadı. Eğlenmeye ve eğlendirmeye devam etti. En zor zamanlarında bile yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Artık onun gitar çalışını, Özkanca egzersizlerini, kahkahalarını, esprilerini duyamayacak olmak, daha doğrusu ona dokunamayacak olmak çok hüzün verici. Babam hakkında -di’li geçmiş zamanda konuşuyor olmak çok zor. Nur içinde yat canımızın içi.” şeklinde konuştu.

Törenin ardından ünlü müzisyen için Taksim Camii‘nde cenaze namazı kılındı. Sanatçı Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...