Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Milletler Ligi’nde Şampiyon Oldu!

2018’den sonra ikinci kez finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı, şampiyonluk maçında Çin’i mağlup ederek tarihinde ilk şampiyonluğuna ulaştı. 2018 yılında ligi ikincilikle tamamlayan Filenin Sultanları; 2021’de üçüncü, 2019 ve 2022 yıllarında ise 4’üncü olmuştu. Dünya sıralamasında da yükselişini sürdüren Filenin Sultanları, ABD galibiyeti sonrası ikinci basamağa çıktı.

Melissa Vargas, Milletler Ligi’nde “En İyi Pasör Çaprazı” ve “En Değerli Oyuncu” seçildi. Zehra Güneş, Milletler Ligi’nde en iyi orta oyuncu, Gizem Örge ise en iyi libero seçildi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli tarihi zaferin ardından, “Her antrenörün görmek istediği şeyi gördüm. Buraya geldiğimde bunu hayal bile edemezdim. Şu anda birlikte çalıştığım oyuncular, olağanüstü oyuncular. Sırbistan’ın ardından Türkiye ile de dünya birincisi olduk. Çok şanslıyım diyebilirim. Federasyon istediğim gibi çalışmama olanak sağlıyor. Her turnuvayı kazanabiliriz ama kolay değil. Bu hayali yakalayabilmek için buraya geldik.” dedi.

Filenin yıldızlarından Eda Erdem Dündar, “Takım olarak bence çok iyi hazırlandık. Daniele bize ilk günden beri, ‘Kızlar, biz oraya şampiyon olmaya gidiyoruz’ diyordu.” derken, Ebrar Karakurt, “İlk altın malaya ama son olmayacak. Aynı başarıyı Avrupa Şampiyonası‘nda ve Paris Olimpiyatları‘nda göstereceğiz.” ifadesinde bulundu. Verdiği aradan sonra takıma geri dönen Gizem Örge ise, “Duygularım çok yoğun. Milli takıma uzun yıllar sonra döndükten sonra ilk turnuvada şampiyon olmak ve bunun bir parçası olmak… Çok gururlu hissediyorum. Biz bu şampiyonluğu gerçekten hak ettik. Yaşadıklarımı kelimelerle anlatamam. İlk maçıma çıktığımda gözyaşlarımı tutamadım. Böyle bir senede, böyle bir başarı ile başlamak. Paha biçilemez.” dedi.

Bronz Madalya Polonya’nın!

Amerika Birleşik Devletleri ile Polonya arasında yapılan bronz madalya maçı da büyük heyecana sahne oldu. İlk seti 25-15 kazanan Polonya ikinci sette 16-25 kaybederken setlerde eşitlik sağlandı. Ancak setlerde öne geçemeyen ABD üçüncü seti de 18-25 kaybetti. Dördüncü seti ABD 18-25 alarak setlerde eşitliği sağlarken final setini 17-15 kazanan Polonya bronz madalyanın sahibi oldu. 

Polonya, organizasyon tarihinde ilk kez madalya kazanma başarısı gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...