Betül Ketenci: “2025 yılına kadar takvimimiz dolu.”

Röportaj: Suna BAYKAM SAPAN

  1. Sosyete Art’a hoş geldiniz. Sanata değer veren okurlarımız için galerinizin önceliklerinden bahseder misiniz?

Merhaba, sanatın evrensel dilini kullanarak insanlar arasında bağlar kurmak, çocuk ve yetişkinlerde kültür ve sanat alanında farkındalık yaratarak toplumsal bilinç seviyesini arttırmak ve bireylerin yaratıcı olmasına katkıda bulunmak için çalışıyoruz.

  1. Bugüne kadar açılan sergilerinizden kısaca bahseder misiniz? 

6 karma, 8 solo sergimiz oldu. Hepsi izleyicilerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Kısa zamanda geniş bir portfolyo sahibi olduk. 

  1. Sanatçıların sesini duyurmasına yardım ediyorsunuz. Sanat bakış açınız nedir?

Sanat her alanda bir kendini ifade etme biçimidir, sanatı tüketen izleyici de kendinden bir şeyler bulur. Tıpkı okuduğunuz bir kitapta herhangi bir karakteri kendimize benzetmemiz gibi…

  1. Sizi diğer galerilerden farklı kılan yönler nedir? 

Her açılacak sergiye ilk sergimizmiş gibi heyecanla hazırlanıyoruz. Bunun yanı sıra galerimizin içinde atölye çalışmalarımızın yapılması da bizi diğer galerilerden farklı kılan özelliklerimizden birisi… Aslında bizim ne düşündüğümüz değil de sanatçı ve misafirlerimizin düşünceleri bizim için daha kıymetli.

  1. Evrim Sanat Galerisi’nin sergilediği eserlerin manifestoları nelerdir?

Bugüne kadar birçok sergiye ev sahipliği yaptık. Bir sanat eserinin farklı bir tekliği olduğu gibi, her sanatçının da kendisine ait bir manifestosu var. Şu anki “Nostalji” adlı Soner Çakmak’ın kişisel sergisinin manifestosu; Sanatçının eserini nasıl bir kompozisyonda sunacağını, nasıl bir armoni ile renklendireceğini “Öz ve Biçim” anlayışı belirler..”

  1. Kadıköy’de galerici olmak nasıl bir ayrıcalık ve farklılık katıyor hayata?

      Yerimiz çok merkezi. İstanbul’un en önemli caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi’nde yer alıyor.   Ziyarete gelen misafirlerimiz, cadde üzerinde bir sanat galerine ihtiyaç olduğunu, ziyaretten çok keyif aldıklarını belirtiyorlar. Bu sebeple daha fazla galeri olması gerektiğini düşünüyoruz.

  1. Sanat alanında hedef kitleniz gün geçtikçe büyüyor. Sosyal medyanın kolaylaştırdığı etkileşime bakarsak sanata destek olmak adına yapılan paylaşımlardan ne kadar mutlusunuz? Ayrıca adreslerinizi paylaşırsanız okurlarımız sizi takip edeceklerdir…

Günümüzde hemen her şey sosyal medya üzerinden gerçekleşiyor, biz de galerimize uygun gönderiler ile sosyal medyada görülmeye gayret ediyoruz. Sanatçı ve sanatsever dostlarımız da bize bu konuda oldukça destek sağlıyorlar. Bu konuda kendilerine de buradan teşekkür ediyoruz.

Instagram adresimiz: evrim.sanat galerisi ve evrim.sanat olarak iki tane bulunuyor. Birinde sergi detaylarını paylaşırken, diğerinde atölye çalışmalarımızı paylaşıyoruz. Ayrıca x’de evrim sanat, Facebook’ta ve LinkedIn’de Evrim Sanat Galerisi olarak aktif hesaplarımız bulunuyor.

  1. Dünyada Türk sanatçılarının adını duyurmak için ne gibi girişim planlarınız var?

Henüz yeni bir galeriyiz. İlerleyen zamanlarda uluslararası fuarlarda yer almayı planlıyoruz.

  1. 2023’te gerçekleşen sergilerinizde hangi sanatçılarımız galerinizde yer aldı ve 2024’te açılacak sergilerinizde kimler olacak?

Yeni açılmış bir galeri olmamıza rağmen 2025 yılına kadar takvimimiz dolu. Ocak ayından günümüze kadar çok sayıda sergilere yer verdik. Bunlar; Ahmet Umur Deniz, Aysu Koçak, Mehtab Kardaş, Ömer Koçağ, Bahar Kılıç, Salih Keleş, Rıza Savaş, Bayram Muz, Mehmet Kına, Haluk Aydemir, Işıl ve Dünya Dural, Soner Çakmak, Berrin Cirit  gibi çok sayıda sanatçımız galerimizdeki sergilerde yer almıştır. 2023’ün son kişisel sergisi ise resim sanatçısı Mesut Eren’in olacak. 2024 yılında açılacak olan sergilerimizin listesi hazır.  Afişlerini evrim.sanat galerisi adlı instagram hesabımızdan takip edebilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...