GEÇMİŞİN İZLERİ

YAZAN : DURSUN GÜNEY / Sinemadaki Yeni Trend

Sinemada yeni trend; hayata gözlerini kapayan ünlü sanatçıların hayatlarını beyaz perdeye aktarmak.

Benim kanımca bu iyi bir olay. Yaşanmış acılar ile mutlulukları ve yaşadığı bilemediğimiz hayatları bizlere göstermeleridir.

Bergen ve Dilber Ay

Acıların kadını olarak tanıdığımız Bergen’in hayatını nasıl yaşadı?

Yokluktan gelen kadın Bergen. O zamanın en popüler gazinolarında sahne alan ve halkın sevgilisi olan sanatçımızdır. Sahne aldığı zaman o gazinolar hınca hınç dolu olurdu, o yıllar o sahneden kimler geldi kimler geçti. Anılarda kalan o güzel günler. Ben çocukluğumda Aksaray’da Lunapark Gazinosu vardı. Ben ailemden habersiz kaçar o zamanın ünlü olan sanatçıları dinlerdim. Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, Ferdi Özbeğen, Zeki Müren, Bülent Ersoy’lar ve niceleri bu değerli sanatçılarımız o güne damgasını vuran kişilerdi; çoğu halen hayatta çoğunda Hakkın rahmetine kavuştu.

Bu sanatçılarımız bize o yıllarda aşkların en güzelini yaşattılar. Aşk o günlerde daha güzeldi, arabesk yıllarda kiminin aşk şarkıları; kavuşmanın, hasretin sevgiyi hatırlatan en güzel sarkıllardı o yıllar.

Bergen acıların kadını lakabı ile aynı aşklara ilham olan bir kadındı.

Peki kendisi söylediği şarkılar gibi gerçek aşkı yaşamış mıydı?

Bilemeyiz eski erkek arkadaşı tarafından yüzüne kezzap atılan ve bir gözünü ve yüzünün yarısı kaybetmişti; çok trajedik bir hayat oldu Bergen için, beyaz perdeye seyirci ile buluşması harika bir iş oldu. Yalan yanlış bilgileri de köreltmiş oldu gerçek hayatını yansıttılar çünkü…

Gelelim Dilber Ay’ın hayatına… Onun da çocukluk zamanında şiddete maruz kalmış, evden kovulan, daha çocuk yaşta bir kız… Neden?..

Gericilik mi desem cahillik mi desem bilmiyorum bir kız çocuğu nasıl olurda sokağa atılır? Bu akıl alacak bir durum değil.

Hayata yeniden başlamak. Asıl mesele de buydu Dilber Ay için… Nerede kalacak? Ona yardım edecek olan kişilerin niyeti nedir?

Her şeyi göze alıp İstanbul’a gelişi ve hayatına yeniden başlaması?

Benden bu kadar… Geçen günlerde Dilber Ay’ın filminin galası oldu. Tavsiyem sizlere gidip gerçekleri seyretmenizdir.

Şimdi de Bozkırın Tezenesi lakabını alan Neşet Ertaş…

Yapımcı tarafından ailesinden izin alınmadan çekimlere başlayan ve de Neşet Ertaş’ın oğlu Mustafa Ertaş ile mahkemelik olmaları…

Umarım yakın zamanda uzlaşırlar da Bozkırların Tezenesi; gönül dostu; adam gibi adam Rahmetli Neşet Ertaş’ın da hayatını beyaz perdeye yansıtırlar.

Yakında görüşmek üzere…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...