Astro Türkler Geliyor’un galası yapıldı!

HABER: EYLÜL AŞKIN / H. SÜHA MUTLU / SUNA BAYKAM SAPAN – NAM AJANS

Çiğdem Tunç Tiyatrosu’nun çiçeği burnunda oyunu “Astro Türkler Geliyor!” 3 Kasım Perşembe akşamı, Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde ilk defa seyirci ile buluştu. “Türkler uzaya çıkarsa ne olur?” düşüncesiyle gelişen oyun, yer yer toplumsal yaralarımıza dokunduran bir absürt komedi.

Oyunun yönetmen koltuğunda Çiğdem Tunç otururken, oyun müziklerini değerli sanatçılarımızdan, rahmetli Türk Sanat Müziği yorumcusu Ömer Şan’ın kendisi gibi müzisyen yetişen oğlu Nida Şan besteledi. Oyunda Umay Uzay’ın tasarladığı yaratık kıyafeti beğeni topladı.

Çiğdem Tunç, Sema Aras, Deniz Değirmenci, Balca Başman, Deniz Salman, Murat Akdağ, Aybars Kuday, Savaş Özkartal ve Ramazan Tetik’ten oluşan oyuncu kadrosuyla “Astro Türkler Geliyor” ilk gösteriminde hem Abdullah Şahin gibi büyük ustalardan, hem de genel izleyiciden oldukça olumlu yorumlar aldı. İzleyiciler arasında Binnaz Ergin, Nesli Özsoy, Banu Noyan, Ece Gürsel, Mustafa Topaloğlu ve Faruk K da bulunuyordu.

Konu uzay komedisi olunca ilk akla gelen isimlerden olan Mustafa Topaloğlu’nu oyunda Yavuz Seçkin canlandırdı. Oyun bitiminde Çiğdem Tunç’un “Mustafa burada mı?” diye sorması üzerine sahneye çıkan Mustafa Topaloğlu, seyirciden büyük ilgi gördü.

Konusu: Alsancak 1923 gemisi mürettebatıyla birlikte uzayda salınırken, uzayda korku salan bir canavarla baş etmeye çalışmakta, bir yandan da yeni keşfettiği hayat dolu gezegen Angarya’nın sakinleri ile anlaşıp, Dünya’nın tükenen kaynak sorununa çözüm bulmaya çalışmaktadır.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...