Notre Dame De Paris, Zorlu PSM’de!

Victor Hugo’nun ölümsüz aşk hikayesi Notre Dame’ın Kamburu‘ndan uyarlanan ve Guinness Rekorlar Kitabı‘na “ilk yılında en çok izleyiciye ulaşan müzikal” olarak giren  “Notre Dame De Paris” müzikali, orijinal dilinde Fransızca olarak 5 – 21 Mayıs tarihleri arasında Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

İtalyan yazar ve kompozitör Richard Cocciante ile Fransız besteci Luc Plamondon’ın uyarlamasıyla sahneye taşınan Victor Hugo’nun önemli eseri Notre Dame’ın Kamburu, Gilles Maheu’nün rejisi, Martino Müller’in koreografisi ve 30 kişilik kadrosuyla 21 performans ile izleyici karşısına çıkacak. 

Sayısız ödüle layık görülen Notre Dame de Paris müzikalinde Quasimodo rolüne 2011’den bu yana üç farklı dilde hayat veren İtalyan oyuncu Angelo Del Vecchio ve 19 yaşında kadroya dahil edilerek ünlü karakteri oynayan en genç oyuncu ünvanına sahip olan Philippe Tremblay sahnede olacak. Esmeralda rolüne, Arnavut şarkıcı Elhaida Dani hayat veriyor. Müzikalin en çok katmanlı karakterlerinden biri olan Frollo’yu, daha önce Les Misérables müzikalinin ana kadrosunda yer alan Robert Marien ve SOLAL dönüşümlü olarak canlandıracak. Frollo’nun dostu, sokakların şairi ve Esmeralda’nın evlenmek zorunda kaldığı Gringoire rolünde ise Eric Jetner yer alıyor.

2016’dan bu yana müzikalin ana kadrosunda yer alan Fransız oyuncu Jay ile 10 yılı aşkın süredir farklı tarzlardaki performanslarıyla sahneye çıkan Mike Lee, Clopin karakteriyle izleyici karşısında olacak. Phoebus rolünde İtalyan aktör Gian Marco Schiaretti ile Quebec’li aktör Martin Giroux yer alırken, Phoebus’un nişanlısı Fleur-de-Lys’i Emma Lépine canlandıracak. Fleur-de-Lys ve Esmeralda’nın dönüşümlü kadrosunda ise Les Miserables ve Beauty and the Beast gibi klasiklerdeki rolüyle dikkat çeken Jaime Bono yer alacak.

24 yıl önce Palais des Congres Paris’te başlayan müzikalde yer alan “Vivre”, “Belle” ve “Le Temps des Cathédrales” şarkıları müzik listelerinde uzun yıllar boyunca yer aldı. Toplam 10 milyondan fazla DVD ve CD, 12 milyondan fazla bilet satan, 10 dilde 24 ülkede 5000’den fazla sahnelenen Notre Dame de Paris müzikali, yeniden Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak. Geçtiğimiz sezonlarda Zorlu PSM’de sahnelenen müzikalin biletleri satışa çıkar çıkmaz anında tükenmişti.

​​5 – 21 Mayıs tarihleri arasında Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek müzikalin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz: https://www.zorlupsm.com/etkinlikler/notre-dame-de-paris

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Manşet Haberler ...